Actualitate

Mai multe zboruri spre Cluj au fost anulate! Vezi din ce țări nu se mai poate ajunge la Cluj

Operatorul aerian Wizz Air anulează, începând de miercuri, mai multe zboruri din Germania şi Spania către Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara în actualul context de infectări cu coronavirus, informează compania.

Wizz Air anulează mai multe zboruri din Germania şi Spania către România Wizz Air anulează mai multe zboruri din Germania şi Spania către România

Este vorba despre zborurile din Memmingen / Munchen West, Dortmund, Basel-Mulhouse-Freiburg, Madrid, Nurnberg, Karlsruhe / Baden-Baden şi Frankfurt Hahn.

Compania subliniază, de asemenea, că pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roşie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România.


"Începând cu 11 martie 2020, autorităţile române au pus în aplicare măsuri menite să limiteze epidemia de coronavirus. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roşie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România", se arată într-un comunicat al companiei aeriene Wizz Air, remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit Wizz Air, carantina se aplică pasagerilor care călătoresc din toată Italia, provincia Hubei din Republica Chineză, anumite zone din Coreea de Sud, regiunile Hauts de France, Ile de France, Grand Est, Bourgogne France Comte şi Auvergne Rhones Alpes din Franţa, regiunile Baden Wurttemberg, Bayern şi Nordrhein Westfalen din Germania şi regiunea Madrid din Spania.


Wizz Air informează că pasagerii cu rezervări afectate de această modificare şi care şi-au efectuat rezervările direct pe wizzair.com sau în aplicaţia de mobil a companiei aeriene vor fi informaţi automat prin e-mail şi vor putea să aleagă între reprogramarea gratuită, rambursarea completă sau rambursarea a 120% din tariful iniţial sub formă de credit WIZZ.

"Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism - inclusiv agenţiile de turism online - ar trebui să ia legătura cu compania de unde şi-au achiziţionat biletele", se mai spune în comunicat.


De asemenea, toţi pasagerii care sosesc din alte zone din China, Franţa, Germania, Coreea de Sud, Spania şi Iranul întreg (zone galbene) vor fi informaţi cu privire la decizia autorităţilor referitoare la carantina de 14 zile impusă de autorităţi.

Compania Wizz Air le recomandă pasagerilor să contacteze autorităţile responsabile pentru detalii precise şi pentru a li se confirma eligibilitatea şi condiţiile de călătorie. Totodată, pasagerii sunt rugaţi să ia în considerare schimbarea zborurilor către destinaţii alternative sau anularea acestora, dacă este necesar.


Wizz Air a anunţat marţi că îşi suspendă cursele pe toate rutele către Tel Aviv şi Eilat începând cu 12 martie, ca urmare a deciziei autorităţilor israeliene de a introduce carantina de 14 zile pentru toţi pasagerii care sosesc în ţară, în cadrul acţiunilor de limitare a epidemiei de coronavirus.

În data de 9 martie, compania aeriană anunţase că îşi suspendă cursele pe toate rutele dintre România şi Italia ca urmare a deciziei autorităţilor române de a interzice zborurile dintre cele două ţări între 9 şi 23 martie 2020 inclusiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter