monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O primărie din Cluj a dispus dezinfectarea icoanelor din biserici

O primărie din județ a dispus dezinfectarea icoanelor şi a mobilierului din biserici cu care ar putea intra în contact cetăţenii, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Este vorba despre primăria Turda, care a decis totodată limitarea accesului vizitatorilor în Salina Turda, astfel încât să nu se depăşească numărul de 200 de persoane aflate simultan în mină.

„Marţi a avut loc şedinţa Comitetului de Urgenţă iar la nivelul municipiului Turda s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, s-a decis închiderea Teatrului Naţional Aureliu Manea până la finalul lunii, iar actorii şi regizorii vor participa doar la repetiţii, închiderea creşelor, limitarea accesului vizitatorilor la Salina Turda astfel încât să nu depăşească 200 de persoane aflate simultan în mină. S-a mai dispus dezinfectarea icoanelor de cult şi a mobilierului existent din lăcaşurile de cult, cu care ar putea intra în contact cetăţenii sau dezinfectarea mijloacelor de transport în comun zilnic”, se arată în comunicat.


Direcţiile Primăriei Turda şi societăţile comerciale municipale, în special cele care au relaţii cu publicul, vor achiziţiona şi folosi permanent dezinfectanţi,iar activitatea centrului de zi pentru vârstnici din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială va fi redusă.

„S-a mai decis înlocuirea hranei calde cu hrană rece către beneficiarii cantinei sociale din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi au fost pregătite spaţiile necesare pentru carantină eventualelor persoane care s-au reîntors din zonele epidemice sau care au venit în contact cu persoanele bolnave. Aceste spaţii se află în clădirea internatului unui colegiu în care în momentul de faţă nu există persoane. De asemenea, au fost amenjate 3 spaţii speciale în Spitalul Municipal Turda, pentru carantinarea persoanelor depistate pozitiv cu COVID – 19”, se arată în comunicatul Primăriei Turda.


Conducerea oraşului face apel la persoanele vârstnice să rămână în această perioadă la domiciliu şi să evite deplasările de orice fel.