Actualitate

Interviu cu superstarul internațional David Garrett. Violonistul va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca

David Garrett, superstarul internațional care a cucerit publicul din România, în anul 2018, cu două reprezentații sold-out ale concertului ,,EXPLOSIVE LIVE”, precum și cu programele extraordinare de muzică clasică din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, revine în 2020 pentru două concerte fabuloase la București și Cluj-Napoca.

David Garrett va concerta pentru prima dată la Cluj David Garrett va concerta pentru prima dată la Cluj

Artistul a răspuns la câteva întrebări pentru Monitorul de Cluj.

În ceea ce privește concertul aniversar, de ce ai ales Clujul ca una dintre destinațiile tale?

David Garrett: România este una dintre țările mele preferate în care am concertat - Am concertat acolo de multe ori, de multe ori și, desigur, cu acest tur aniversar, am fost foarte încântat să fiu invitat înapoi. Și pentru că 10 ani de carieră  în stilul crossover este un lucru foarte mare pentru mine și din moment ce concertele din București au fost întotdeauna atât de grozave, am vrut să verificăm cel puțin un oraș nou din România.

Este cunoscut faptul că ai studiat la Școala Julliard, chiar dacă părinții tăi au fost împotriva acestui lucru. De ce au fost împotrivă, mai ales că tatăl tău era un violonist pasionat, iar mama ta primă balerină?

David Garrett: Am început să concertez și să înregistrez la o vârstă atât de fragedă, încât părinții mei erau convinși că nu aveam nevoie de alte educații muzicale. Privind în urmă am înțeles perspectiva lor. Dar, fiind atât de tânăr, a fost foarte important pentru mine să fiu conștient de ceea ce știu și nu știu. Și pentru asta aveți nevoie de o educație muzicală solidă și de aceea am ales să merg la Juilliard.

Ai fost observat de la o vârstă fragedă datorită talentului tău. Cum a fost pentru tine celebritatea când erai copil? Ai avut ocazia să te bucuri de copilăria ta?

David Garrett: Cu siguranță nu m-am simțit ca o celebritate când eram copil. Cântatul la vioară nu îți oferă factorul mișto în școala elementară, așa că m-am simțit ca un copil normal sau poate chiar un tocilar.

Te-a forțat cariera să crești mai repede?

David Garrett: Cred că, având o carieră atât de devreme, este necesar să îți poți controla bine emoțiile. Deci, în acest sens, da, trebuie să acționați un adult cu mult mai devreme decât colegii voștri.


Ce te vezi făcând în următorii 10 ani?

David Garrett: Sper să am idei bune, creative, pentru noi turnee și proiecte. În timp ce vorbim, de fapt lucrez acum la un nou album, în care înregistrez o perioadă. Așa că sper că în viitor vor fi multe altele.

Care a fost relația ta cu părinții în timp ce creșteai și cum este acum?

David Garrett: O relație plină de iubire, dar și cu mult respect. Părinții mei cred atât în disciplină, cât și în muncă și în a nu fi leneși. Însă, de-a lungul anilor, după ce am crescut și am devenit adult, relația cu ei a devenit mult mai apropiată.


Ce așteptări ai de la concertul care va avea loc la Cluj și de la oamenii din public?

David Garrett: Sunt foarte încântat de acest turneu, pentru că am trupa mea grozavă cu mine și nu avem doar unele dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut în cei mai buni 10 ani de crossover cu noi, dar și melodii noi. În plus, am creat conținut video uimitor, în special pentru acest turneu, pe care sunt sigur că toată îl lumea va iubi cu adevărat. Abia aștept să cânt la Cluj pentru prima dată și să-mi cunosc fanii de acolo!

În mai mult de un deceniu al carierei sale internaționale de crossover, David Garrett s-a depășit pe el însuși din nou și din nou. Un Paganini printre starurile pop și un Jimi Hendrix printre violoniști, David Garrett este ,,The Devil’s Violonist” al timpurilor noastre, un superstar internațional care estompează barierele dintre Mozart și Metallica.

Lăudat pentru pionieratul trend-ului crossover modern precum și pentru virtuozitatea sa excepțională, David este la fel de talentat în egală măsură, când interpretează cele mai complicate compoziții de muzică clasică alături cei mai faimoși dirijori și cele mai renumite orchestre din lume, precum și cântând cele mai mari hit-uri rock, pe stadioane. Admirat de milioane de fani din întreaga lume, David Garrett a vândut milioane de bilete până acum și a câștigat numeroase premii importante: 24 discuri de aur și 16 discuri de platină, obținute în țări precum Hong Kong, Germania, Mexic, Taiwan, Brazilia, Singapore și multe altele. David Garrett combină carisma unui star rock cu virtuozitatea înnăscută pe care o au doar cei mai mari instrumentiști ai zilelor noastre.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter