monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Măsuri dure împotriva CORONAVIRUSULUI: „Activităţile cu peste 1.000 de persoane vor fi INTERZISE!“

Ministerul de Interne a anunţat că, de astăzi până în 31 martie, toate activităţile la care vor participa mai mult de 1.000 de persoane vor fi interzise.

Autorităţile au interzis de duminică, în contextul prevenirii unei răspândiri a coronavirusului în România, activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Dacă participă mai puţin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activităţi va fi luată la nivel local. Măsura este valabilă până la 31 martie şi poate fi prelungită..


De asemenea, vor fi sistate stagiile practice în spitale şi vizitele aparţinătorilor în unităţile medicale.

Raed Arafat a subliniat că românii carantinaţi în alte ţări nu vor mai sta în izolare în cazul în care vin acasă, dacă au certificat medical că nu sunt infectaţi. Acesta a atras atenţia că nu se eliberează certificate medicale pentru cei care nu au coronavirus. "Unităţile sanitare nu testează persoanele sănătoase", a spus Arafat.


Totodată, cei aflaţi în carantină şi care vor să plece în străinătate nu pot părăsi domiciliul, a adăugat el. Şcolile în care va fi depistat cel puţin un caz de coronavirus vor fi închise, conform unei proceduri adoptate de autorităţi, a mai spus Arafat