Actualitate

Prognoza meteo. Vremea va fi călduroasă în weekend

Prognoza meteo arată că vremea va fi calduroasă în acest weekend. În Transilvania, temperaturile vor ajunge până la 13 grade în acest weekend.

Vineri în prima parte a zilei cerul va fi variabil în majoritatea zonelor țării, însă după orele prânzului vor începe ploile în jumătatea vestică. Potrivit prognozei Vremea.ro, nu se vor acumula cantități importante de apă, numai în sudul Banatului urmând să se înregistreze local până la 8-10 mm. Vântul va suflă moderat la munte și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 și 12 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 10-15 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 8-13 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în extremitatea nordică a regiunii.

Sâmbătă va plouă pe spații extinse în Oltenia, Banat, Transilvania, Crișana și Maramureș și izolat în vestul Munteniei și nordul Moldovei. În sudul Olteniei izolat se vor acumula cantități de apă de până la 15-20 de mm – ploi desigur binevenite după o foarte lungă perioada de seceta în această regiune. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime se vor situa în general între 8 și 13 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 12-17 grade în Oltenia, 16-20 de grade în Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în estul Luncii Dunării) și 13-18 grade Celsius în Moldova.

abonare newsletter