Actualitate

Usturoi toxic: cum deosebești usturoiul bun de cel toxic

Cum stii daca mananci usturoi toxic: semnele la care trebuie sa fii atenta si ce se intampla daca mananci prea mult usturoi.

Usturoiul este un element de baza in bucataria romaneasca si are numeroase beneficii, fiind considerat de multi drept un antibiotic natural. Nu multa lume stie insa ca usturoiul poate fi toxic, fie din cauza felului in care este cultivat, fie din cauza consumului in cantitati mari.

Iata cum sa iti dai seama daca usturoiul este toxic si ce se intampla atunci cand mananci mult usturoi.


Usturoi toxic: cand devine usturoiul toxic

Este stiut deja ca usturoiul provenit din China este toxic din cauza felului in care este cultivat. Pentru a-i accelera cresterea cultivatorii chinezi folosesc o multime de chimicale, dintre care cele mai periculoase sunt parathionul si phoratul. Acestea au efecte devastatoare asupra corpului uman.

In plus, s-a descoperit ca usturoiul chinezesc este albit cu clor, pentru a arata mai bine si a pacali ochii clientilor. Nu in ultimul rand, pentru a-l face sa reziste o perioada mai indelungata, cultivatorii chinezi trateaza usturoiul cu diverse substante precum hormoni sau inhibatori de crestere.


Usturoi toxic: afla aici cum deosebesti usturoiul bun de cel toxic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter