Actualitate

IMNUL ardelenilor din București: „Orașul ăsta e defect!” - VIDEO

Un ardelean s-a mutat la București în urmă cu doi ani și a compus o melodie în care explică de ce orașul e defect, dar și care sunt părțile sale bune și pe care l-a numit imnul ardelenilor mutați în București.

„Orașul ăsta e defect!”

La începutul anului 2018, Sergiu Bolotă, un tânăr ardelean din Sibiu s-a mutat în București pentru multele posibilități pe care le oferă capitala. La scurt timp, a făcut o declarație care a stârnit multe controverse, în cadrul unei emisiuni live.


„La scurt timp după ce m-am mutat în București am spus în direct: orașul ăsta e defect. Bineînțeles, imediat am primit mesaje de genul: cară-te acasă. Asta era la începutul lui 2018, când locuiam în zona Obor și Bucureștiul mi se părea nelocuibil față de Sibiu”, a povestit Sergiu Balotă.

În acea perioadă a scris, în glumă, versurile melodiei „Ardelean în București”, un remake al piesei „Enghishman in New York” care vorbesc despre experiența prin care a trecut Sergiu când s-a mutat dintr-un oraș din Ardeal în capitala României.


„A stârnit reacții pozitive de fiecare dată când am cântat-o în concerte. Feedback-ul pozitiv m-a convins să iau camera de filmat să-i fac un videoclip, cu laturile frumoase, dar și mai puțin plăcute ale acestui oraș”, a adăugat tânărul.

Astfel, miercuri, Sergiu Bolotă a lansat videoclipul cântecului Ardelean în București, în care explică de ce „orașul ăsta e defect”.


Sergiu a crescut cântând în biserici, schimbându-și direcția muzicală în urmă cu 3 ani. Primul single, We Were Young , l-a lansat în 2017, compus de faimosul estonian Stig Rästa. Melodia a fost difuzată în țări precum UK, Olanda și Estonia. Fiind un artist inovator și creativ, Sergiu Bolotă este probabil singurul artist din România care comunică frecvent cu fanii pe WhatsApp. Aproape săptămânal trimite un newsletter cu câte o piesă compusă de el, interpretată în variantă acustică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter