Actualitate

Apel DISPERAT al femeilor abuzate: "Vrem brățări electronice pentru infractori!"

Peste 14 000 de membri ai Comunității Declic au semnat petiția “Vrem brățări electronice pentru infractori!” și cer parlamentarilor să grăbească adoptarea proiectului de lege pentru monitorizarea electronică.

Ca să atragă atenția asupra pericolului la care sunt supuse femeile, prin lipsa brățărilor de monitorizare a agresorilor împotriva cărora a fost emis un ordin de restricție, mai multe membre Declic s-au fotografiat într-o ipostază șocantă: și-au pus pe jumătate de față imaginea unor femei agresate fizic.

Așteptarea moarte are! Acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem parlamentarilor, care amână proiectul de lege privind monitorizarea electronică a infractorilor. A trecut aproape o lună de când Irina a murit înjunghiată de soțul său. Irina a murit cu ordinul de protecție în mână. Au trecut doi ani de când Nicoleta a murit înjunghiată de soțul său, împotriva căruia și ea avea ordin de protecție. Câte femei mai trebuie să moară, ca infractorii să fie monitorizați prin brățări electronice?”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.


Joi, 5 martie, proiectul de lege privind monitorizarea electronică a infractorilor ar trebui să primească avizul Consiliului Legislativ al Parlamentului. După care, proiectul va ajunge la Comisia permanentă și după, în plenul reunit. Până să devină lege, va mai trece timp.

”Fotografia cu cele 6 femei este un semnal de alarmă, în luna așa-zis dedicată femeilor. Dacă chiar ne pasă de femei, atunci să le protejăm cu adevărat când sunt vulnerabile”, spune Ana Racheleanu, campaigner Declic.


Petiția poate fi accesată și semnată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/bratari-electronice-infractori

Ultimele Stiri
abonare newsletter