Actualitate

Scene de EV MEDIU într-o biserică din Cluj. Un preot îi întinde pe enoriași în SICRIU și îi pune să JURE PE BIBLIE. Vezi ce a pățit?

Scene halucinante într-o biserică din Huedin: un preot îi pune pe enoriași să se întindă într-un sicriu, cu lumânări în mână și să jure pe Biblie. Arhiepiscopia îl acuză de „comportament iresponsabil și smintitor“.

Preotul din Huedin care a pus romii să jure în sicriu, pedepsit de Arhiepiscopia Clujului Preotul din Huedin care a pus romii să jure în sicriu, pedepsit de Arhiepiscopia Clujului

Sub privirile preotului şi ale unei asistențe numeroase, trei bărbaţi şi două femei s-au întins, pe rând, într-un sicriu pentru a face jurăminte într-o biserică din Huedin. Oamenii de etnie romă sunt convinşi că cei supuşi unui astfel de ritual spun adevărul şi se vor ţine de promisiuni.

Potrivit stirileprotv.ro, romii ar fi spus că l-au plătit regește pe preot, care a acceptat să oficieze ciudata ceremonie. În filmarea făcută de unul dintre cei care au asistat la întregul ritual, se vede clar, cum, înainte de toate, preotul îşi primeşte banii.


Apoi, doi bărbaţi sunt puşi să jure că nu au avut relaţii amoroase cu o femeie măritată. Înainte, rudele îi acoperă cu un giulgiu şi potrivesc pe picioarele lor o coroană mortuară. Fiecare trebuie să ţină în mână câte o lumânare aprinsă.

„Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi, cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, a transmis pr. Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter