Actualitate

Scandalul Tower-Chezan. Mihai Chezan și Mihaela Bărbos, ACHITAȚI de Tribunalul Cluj!

Instanța Tribunalului Cluj i-a achitat pe Mihai Chezan, Mihaela Bărbos și firmele implicate în scandalul Tower.

Cazul Tower-Chezan. Mihai Chezan și Mihaela Bărbos, ACHITAȚI de Tribunalul Cluj! Cazul Tower-Chezan. Mihai Chezan și Mihaela Bărbos, ACHITAȚI de Tribunalul Cluj!

Instanța Tribunalului Cluj a judecat, în data de 26 noiembrie 2019, ultimul termen în dosarul de înșelăciune Tower-Chezan, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în iunie 2016. Acum, la mai bine de trei luni distanță, DNA Cluj a primit o lovitură grea. Sentința dată de judecătorul Marius Lupea nu este însă definitivă. Inculpații au fost achitați pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală.

„În baza art.396 alin.1 şi 5 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.b teza întâi C.pr.pen. achită pe inculpații: Chezan Mihai Dumitru, Bărbos Mihaela, SC «Clark International» SRL, în prezent aflată în faliment, fiind reprezentată prin lichidator judiciar Mures Insolvency SPRL, cu sediul în Târgu Mureș, str. G-ral Gh. Avramescu, nr. 4, jud. Mureș) și SC «Sterling International Development» S.R.L., în prezent aflată în faliment, fiind reprezentată prin administrator judiciar Casa de Insolvență Transilvania SPRL, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanților, nr. 48, et. 6, jud. Cluj) pentru acuzaţia de săvârşire, de către fiecare dintre inculpați, a infracţiunii de înșelăciune calificată, în formă continuată, prev. de art.244 alin.1 și 2 C.pen., cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. şi art.5 alin.1 C.pen. În temeiul art.397 alin.1 C.pr.pen. rap la art.25 alin.5 C.pr.pen. lasă nesoluționate acțiunile civile formulate în cauză”, se arată în soluția instanței Tribunalului Cluj.


Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cauzei rămân în sarcina statului. Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, fiind pronunţată în şedinţa publică de marți, 3 martie 2020.

La ultimul termen, procurorul și avocații au pus concluzii mai bine de patru ore, cu replici peste replici, spirite încinse, dar fără personajul principal în sală: Mihai „Michael” Chezan, care se ascunde într-o țară din Europa, ultima variantă vehiculată fiind Franța. Trecuseră deja peste cinci ani în care s-a judecat, la fond, dosarul penal privind proiectul imobiliar Tower din Mănăștur.


Ruinele proiectului Tower pot fi „admirate” și astăzi. În tot acest timp au fost audiați oamenii păgubiți (99 la număr în total), care au povestit cum au fost duși de nas de Mihai Chezan și Mihaela Bărbos și drama trăită apoi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter