Actualitate

Studium Green revine cu o ofertă de locuire pentru toate anotimpurile: „Seasons. Pădurea de acasă!” (P)

Studium Green, dezvoltatorul imobiliar clujean cunoscut pentru că a implementat în Transilvania primele proiecte de clădiri verzi, anunță că lucrează la un nou proiect verde.

Este vorba despre o nouă premieră în regiunea noastră, proiectul denumit „Seasons. Pădurea de acasă!”.

Inspirat de natură, proiectul „Seasons” dezvoltat de Studium Green este un turn bioclimatic de 14 etaje, construit durabil, responsabil și conectat cu natura, chiar într-un mediu urban agitat. Este vorba despre un concept spectaculos de pădure verticală urbană.
Dorin Bob, proprietarul companiei Studium Green, omul care a avut curajul și determinarea să-și pună în practică viziunea privind „r/evoluția verde” în domeniul imobiliar, spune că ideea nu este nouă în istoria civilizației europene, dar că ea merită reactualizată, cu atât mai mult cu cât actualele materiale și tehnologii de construcție asigură o calitate mult superioară.


O astfel de clădire își trăiește propria glorie în orașul toscan Lucca din Italia. Construit puțin după anul 1300, turnul familiei Guinigi se ridică la 45 de metri și oferă o imagine falnică a micii păduri de stejari crescută pe platforma superioară a turnului.
Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora se construiește noul ansamblu rezidențial Seasons dezvoltat de Studium Green.

„Seasons” va fi amplasat în cartierul Zorilor, str. Frunzișului nr. 91, foarte aproape de tot ce are nevoie o familie contemporană: spații comerciale renumite, unități de învățământ de toate gradele, unități sanitare remarcabile, mijloace de transport în comun, o comunitate tânără în dezvoltare.


Turnul va avea o înălțime de 50 de metri și va oferi un spațiu rezidențial de 12.000 de metri pătrați utili și spații de parcare auto și biciclete.
Apartamentele compartimentate ingenios, performante energetic, vor avea suprafețe utile între 39 și 113 metri pătrați și terase de până la 57 de metri pătrați. Ansamblul imobiliar va avea 153 de  apartamente cu una, două  și trei camere și 154 de locuri de parcare. În ceea ce privește specificul construcției, ea va avea 700 de metri pătrați de minipădure urbană și 2.500 de metri pătrați de balcoane verzi.
Proiectul este precertificat Green Homes, dovedind încă o dată preocuparea Studium Green de a construi proiecte la standarde extrem de ridicate, prietenoase cu mediul, eficiente energetic și sustenabile.

„Aspectul cald, natural al vegetației care invadează balcoanele largi, dau viață clădirii și sunt un model de dezvoltare ecologică și de extindere durabilă a peisajului urban”, afirmă reprezentanții companiei Studium Green.


„Seasons. Pădurea de acasă!”, pe scurt

Confort ambiental și spații verzi: Ceea ce definește situarea turnului este panorama deosebită. În plus, proiectantul a prevăzut amenajarea unor terase verzi generoase, cu arbori ornamentali. Grădină urbană verticală va avea o terasă circulabilă pentru locatari. Nu va lipsi nici terenul de joacă pentru copii.

Calitate și durabilitate: Proiectul prevede utilizarea tâmplăriei de aluminiu și realizarea unei termoizolații durabile și eficiente. Materiale folosite în amenajările interioare vor fi cele naturale.


Garantarea investiției: Dezvoltatorul va oferi servicii de administrare și închiriere a imobilului. În plus, va asigura verificarea uzurii apartamentelor.

Identitate prin design: Clădirea are un stil unitar, însă fiecare apartament este tratat special. Dar ceea ce dă nota absolută de specificitate a proiectului este grădină urbană verticală.


Sustenabilitate și responsabilitate: Proiectul este precertificat Green Homes, cel mai robust sistem de certificare aplicabil clădirilor rezidențiale, recunoscut internațional.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter