Actualitate

Cazului bărbatului internat la Cluj: Coronavirus sau pneumonie?

Un bărbat a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după ce la Timișoara pacientul fusese diagnosticat cu coronavirus.

Acesta este un bărbat de 45 de ani, care vine din zona din afara definiției de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele care se află, în prezent în definiție, fiind una dintre cele 2 persoane pentru care se aștepta rezultatul infecției cu Coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Conform buletinului de analize medicale efectuate la Timișoara, se confirmă infecția cu Coronavirus. În cursul zilei de astăzi, se vor finaliza și rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, acestea aflându-se în prezent în lucru.

Încă din momentul transferului de la Baia Mare, s-a urmat cu strictețe protocolul prevăzut în aceste situații, astfel că nu a existat contact cu cazul, cu excepția echipei medicale special pregătite pentru transportul în siguranță și intervenția specifică. De asemenea, persoana a fost internată în secția clinică, pe circuitul separat de preluare.

Diagnosticul pacientului este de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie și dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării.

Starea generală de sănătate este relativ bună, fară elemente de gravitate. În măsura în care vor exista elemente noi, le vom comunica în timp util.

Ultimele Stiri
abonare newsletter