Actualitate

Încă 100 de locuri de carantină la Cluj, pe lângă cele 197 aflate în amenajare

Autorităţile pregătesc 100 de locuri suplimentare de carantină pentru pacienţi cu noul coronavirus, în Cluj, pe lângă cele 197 aflate în curs de amenajare, în cazul în care situaţia o va impune.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că la nivelul judeţului nu se află nicio persoană în carantină.

„În momentul de faţă sunt 521 de persoane autoizolate la domiciliu în judeţul Cluj şi care au venit din zonele de risc din Italia, din Bergamo şi Treviso. Nu avem nicio persoană în carantină, niciun caz de coronavirus confirmat în judeţul Cluj. Avem identificate 6 locaţii în judeţ cu 197 de locuri pentru carantină pentru persoanele care vin din zonele închise din Italia şi suntem în curs de pregătire a altor 100 de locuri, în cazul în care situaţia o va impune”, a spus Abrudean, conform Mediafax.


Potrivit acestuia, sunt 10 locuri pregătite la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru eventualitatea carantinei şi 60 de locuri în amenajare la Clinica de Medicina Muncii, restul de 4 locaţii fiind în curs de amenajare.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Violeta Briciu, a declarat la rândul său că în cadrul unităţii medicale au fost internate în ultima perioadă 14 persoane cu simptomatologie uşoară, rezultatele fiind negative pentru coronavirus.


„Avem două persoane, una de 45 de ani din Maramureş, şi una de 22 de ani din Cluj, cu simptomatologie respiratorie, venite din regiunile de risc din Italia şi care se află în procedură de testare. Carantina se impune persoanelor care vin din cele 12 localităţile închise din Italia, iar restul, care vin din zona Veneto – Lombardia, se autoizolează la domiciliu, internarea în spital fiind pentru cazurile suspecte”, a subliniat Briciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătăru a anunţat, vineri, că există două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, unul fiind bărbatul de 45 de ani, din Maramureş, internat la Cluj.


De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca s-au primit analizele în cazul elevei de 15 ani din Alba Iulia, care a participat la Carnavalul de la Veneţia, rezultatele fiind aşteptate în cursul zilei de vineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter