monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Rețeta de papanași prăjiți: cum faci ca să îți iasă moi și pufoși

Cum să faci papanași prăjiți: secretul ca să nu îți iasă țări și sfarmiciosi. Așa îi faci mai buni că la restaurant.

Papanașii sunt, probabil, unul dintre cele mai populare deserturi din bucătăria românească, fiind extrem de apreciați de multă lume pentru gustul lor inconfundabil. Datorită consistenței papanasii pot fi consumați și că o gustare între mese, sau că o masă principala mai light.

Secretul unor papanași reușiți constă în aluatul lor, care ar trebui să fie în mod normal moale și pufos, ușor de consumat. Iată trucul care te ajută să prepari papanași perfecți, mai buni decât cei de la restaurant.

Rețeta de papanași prăjiți cu dulceață și brânză dulce de vaci

Pentru a prepară papanași prăjiți cu aluat moale aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de brânză dulce de vaci, 300 de grame de făină, 200 de grame de smântână, 150 de grame de dulceață (după gust), 30 de grame de zahăr vanilat, două ouă mari, o linguriță de esență de portocale, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, coajă rasă de la o lămâie, sare.

Rețeta de papanași prăjiți: vezi aici cum faci că să îți iasă moi și pufoși.