Actualitate

Cluj-Napoca va avea stații de autobuz „verzi”

Primăria Cluj-Napoca a inițiat o licitație prin care dorește să modernizeze 18 stații de autobuz, care ar urma să aibă acoperiș verde.

Proiectul valorează 631.043 de lei, iar acoperișurile vor fi realizate din sticlă securizată pe care vor fi amplasate un strat din tablă, dar și un strat de vegetație, respectiv sisteme de retenție dar și de scurgere a apei de pe acoperiș. 12 stații vor fi dotate și cu un perete lateral.

„Este o soluție eco-friendly și, în măsura în care aceste tactici vor avea succes și vor fi apreciate de către clujeni, vom extinde acest proiect. Vrem să asigurăm un confort cât mai mare celor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cei care așteaptă să se urce în autobuze nu vor mai avea 30 de grede vara sub acoperiș, ci 25 de grade, ăsta e confortul, în primul rând. Și apoi și din punct de vedere estetic arată altfel. În Europa sunt pe scară largă, dacă ne uităm în Cehia, Slovacia, Franța, Germania sau Olanda”, a declarat pentru viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter