Actualitate

Nu se știe data, dar se alocă banii: 950.000 de lei din bugetul local pentru Zilele Clujului

Consilierii locali vor aproba, în şedinţa extraordinară de vineri, alocarea sumei de 950.000 lei (aproape 200.000 de euro) din bugetul local pe anul 2020 pentru organizarea evenimentului „Zilele Clujului”.

Nu se știe data, dar se alocă banii: 950.000 de lei din bugetul local pentru Zilele Clujului Nu se știe data, dar se alocă banii: 950.000 de lei din bugetul local pentru Zilele Clujului

„Municipiul nostru are câteva date în calendar cu o deosebită încărcătură simbolică în care se regăsesc și identifică toți membrii comunității locale. Municipiul nostru este cunoscut în țară și străinătate ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană”, se arată în referatul de aprobare al Proiectului de Hotărâre nr. 11/28.02.2020.

Organizat pentru prima oară în 2011, „Zilele Clujului” a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu pentru alte orașe din România, spun reprezentanții municipalității. Anul trecut, conform analizei cheltuielilor, s-au alocat tot 950.000 lei pentru: cheltuieli legate de prestaţiile artiştilor (onorariu, transport, cazare şi masă) – 480.000 lei, scenă, sonorizare, lumini – 200.000 lei, promovarea evenimentelor – 100.000 lei, spectacolele de artificii – 40.000 lei, iluminatul arhitectural al clădirilor şi show-ul de lasare – 60.000 lei și video maping pe clădirile din zona central – 70.000 lei.


Cu toate că mulți clujeni de peste hotare și-ar dori să vină acasă de Zilele Clujului, nu își pot programa vacanța pentru că nu se știe încă data exactă. Reprezentanții municipalității spun că evenimentul va depinde atât de a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai – 7 iunie 2020, cât și de alegerile locale.

Planurile Primăriei, încurcate de „locale”

„Mă bucur enorm că există un interes așa de mare pentru compatrioții noștri plecați peste hotare. În mod normal, Zilele Clujului sunt la sfârșitul lunii mai, în ultimul weekend. Avem două situații: depindem de ce se întâmplă la TIFF, care trebuie să se organizeze în funcție de alte festivaluri internaționale. Trebuie să ținem cont de TIFF, pentru că este unul dintre festivalurile importante pe care le avem”, a precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.


„Al doilea element, sunt alegerile, nu știm exact data alegerilor. Nu am vrea să facem Zilele Clujului în ziua votului, deci depindem de aceste două date. După ce vom cunoaște exact aceste componente, vom putea decide și care va fi intervalul în care organizăm Zilele Clujului”, a mai spus Tarcea, în urmă cu două săptămâni, la Radio România Cluj.

Vă reamintim că, anul trecut, Zilele Clujului au fost decalate tocmai din pricina alegerilor europarlamentare, iar marea sărbătoare a orașului a fost organizată ulterior între 27-30 septembrie. Se repetă scenariul și în acest an?

abonare newsletter