Actualitate

POZA ZILEI. SMART CITY! Cum a reuşit să blocheze centrul Clujului?

Un om străzii a reuşit să blocheze traficul pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca cu un cărucior.

Bărbatul a reuşit să încurce câţiva şoferi după ce a ales să se deplaseze cu un cărucior plin cu cartoane pe partea carosabilă. Omul străzii nu s-a ferit nici în momentul în care a fost claxonat intens de cei pe care îi încurca în trafic.

Problema cerşetorilor şi a oamenilor străzii este una extrem de delicată în Cluj-Napoca, iar în primele nouă luni ale anului trecut au fost identificate peste 389 de astfel de persoane.


Marcel Bonţidean a recunoscut că legea este proastă şi cerşetorii nu pot fi sancţionaţi, dar conform unei hotărâri de Consiliu Local poliţiştii le pot confisca sumele obţinute celor care practică cerşetoria.

"Noi am depistat câteva grupuri care vin din proximitatea Clujului, fiind debarcaţi de microbuze în zona Gării după care se împrăştie în tot oraşul. Nu putem lua nicio măsură când se dau jos din autobuze. Legea este ambiguă în acest sens şi prea multe măsuri nu putem să luăm în acest sens, dar avem o hotărâre de Consiliu Local prin care le putem confisca banii. În plus, am cerut la fiecare persoană o verificare pentru a vedea dacă beneficiază de ajutor social şi au fost identificate persoane care beneficiau de astfel de ajutor şi apelau la mila oamenilor pentru reîntregirea bugetului", a spus Bonţideanu.


CITEŞTE ŞI: 389 de cerşetori, identificaţi în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter