Actualitate

Firmele de salubritate sunt controlate zilnic la Cluj pentru respectarea regulilor colectării selective

Clujenii se plâng că mașinile de gunoi nu colectează cum trebuie deșeurile pe care ei le selectează. Reprezentanții Primăriei spune că firmele de salubritate sunt verificate la sânge.

„Am amendat și se amendează în continuare firmele de salubritate. S-au diminuat problemele în ultima vreme. Firmele au mașini cu dotări corespunzătoare pentru toate fracțiile. Când suntem sesizați ne deplasăm la fața locului. Primăria face controale zilnic și sancționează firmele. Pe de altă parte avem probleme că nu se depun gunoaiele pe categorii și atunci invocă motivul că dacă oamenii le depun la grămadă, ei nu pot decât să ridice tot la grămadă. Dar situațiile acestea sunt mai puține decât situațiile în care firmele nu colectează selectiv cu mașini speciale”, a spus primarul Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Începând din data de 1 iulie 2019, clujenii sunt obligați să colecteze selectiv deșeurile pe patru fracții: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deșeuri redizuale/amestecate/menajere. Mulți clujeni au fost încântați de această inițiativă, văzând-o ca un pas în plus spre civilizație. Însă pentru a colecta selectiv, în cartierele de blocuri ar trebui să existe containere/pubele/puncte menajere îngropate, personalizate pentru fiecare fracție: galben (plastic/metal), albastru (hârtie/carton), verde (sticlă) și negru (deșeuri reziduale).


Citește și: Ce se întâmplă cu colectarea selectivă? Mașinile de salubrizare adună gunoiul la grămadă

abonare newsletter