Actualitate

Peste 2.000 de pasageri sunt așteptați să ajungă la Cluj din Italia

Amenințarea coronavirusului se apropie din ce în ce mai tare de Cluj. Autoritățile clujene sunt pregătite pentru intervenție la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj în cazul călătorilor simptomatici cu coronavirus.

Astfel, dacă vor exista persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi transportate cu autospeciale specializate, sub supraveghere avizată, respectându-se condiţiile de siguranţă pentru menţinerea sănătăţii publice.
În această săptămână se preconizează că vor ajunge peste 2.200 de persoane din Italia pe aeropotul din Cluj-Napoca.

Triajul pasagerilor

Reprezentanții DSP anunță că din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia și Veneto, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile și să evite orice contact cu alte persoane.
„La fiecare cursă este prezent personal medical plus medic de la Direcția de Sănătate Publică, care fac triajul și informează asupra simptomelor. Se face termometrizare, se stă de vorbă cu fiecare pasager, se întreabă dacă au avut contact, dacă prezintă simptome. Așa se procedează în toată lumea civilizată. Sunt chestionați oamenii, li se iau datele de identificare, datele de contact și se monitorizează pe o perioadă de două săptămâni starea lor de sănătate. În cazul în care apar simptome se suna la 112 și se anunță și sunt transportați la Spitalul de Boli Infecțioase”, a explicat Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj, pentru Monitorul de Cluj.


Spitalul de Boli Infecțioase, pregătit

De asemenea, conform Prefecturii Cluj, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca este pregătit pentru preluarea pacienţilor a căror simptomatologie ridică suspiciunea de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19).

„Întotdeauna am fost pregătiți. Noi ne conformăm metodologiei pe care am primit-o de la DSP și indicațiile pe care le-am primit. Dacă pacientul se prezintă, noi trebuie să efectuăm triajul corespunzător metodologiei, să îl izolăm dacă este suspect și ulterior să vedem ce se întâmplă prin evaluare paraclinică”, a spus Irina Filipescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter