monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pasagerii unei curse de la Bergamo, evaluați pe Aeroportul Cluj după cazurile de coronavirus

Pasagerii unei curse aeriene care va ateriza, duminică seara, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, ce are ca punct de plecare Bergamo, vor fi evaluați medical de personalul sanitar în urma cazurilor de coronavirus din Italia.

Directorul de operațiuni a Aeroportului Inernațional „Avram Iancu” Cluj, Tudor Lupoaiei a declarat că pasagerii vor intra în țară pe un flux separat la Poliția de Frontieră și se vor lua datele.

„Duminică seara va ajunge pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunțat DSP Cluj, SMURD, iar la fața locului vor fi un medic de la DSP și de la cabinetul nostru medical, pentru o evaluare medicală a pasagerilor. Aceștia vor intra pe un flux separat la Poliția de Frontieră, li se vor lua datele și parametrii medicali, după care vor pleca mai departe. Nu sunt măsuri de carantină, dacă sunt pasageri asimptomatici nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.

Sursa citată a subliniat că pasagerii vor fi informați ca, în cazul în care vor avea probleme de sănătate, să ia legătura cu autoritățile medicale.

„Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a precizat directorul operațional al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.