Actualitate

Personalul de la Cluj, pregătit de coronavirus: „Au și costume și măști”

Persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/ Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină

Personalul de la Cluj, pregătit de coronavirus: „Au și costume și măști” Personalul de la Cluj, pregătit de coronavirus: „Au și costume și măști”

În cazul în care nu respectă regulile, cei vizați sunt pasibili de pedeapsă, a declarat, duminică, managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel. „Noi încercăm să stabilim contacţii şi pe urmă, dacă nu au respectat (n.red. recomandările), sunt pasibili de pedeapsă, sper să nu se ajungă acolo”, a spus Cercel.

„Locurile din Centrul de carantină din Bucureşti sunt destinate celor care sunt aduşi de Forţele Aeriene Române cu avioane militare, ceilalţi se carantinează la domiciliu sub supravegherea DSP”, a afirmat Streinu Cercel. De asemenea, acesta a spus că Institutul „Matei Balş” este pregătit. „Kituri (n.red. de coronavirus) sunt suficiente şi la celelalte centre din ţară, au ajuns”, a susţinut Cercel.


Medicul a arătat că a fost format şi personalul din centrele din Iaşi, Timişoara şi Cluj. „Au şi costume şi măşti, să vedem pentru cât timp, că aprovizionarea este cu probleme în momentul de faţă la nivel mondial”, a arătat medicul. Potrivit acestuia, cercetătorii din China au realizat un vaccin, însă acesta este încă în teste.

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul a ajuns în Italia. Românii care se întorc în țară din zonele de risc stau 14 zile în carantină


CITEȘTE ȘI: Clujul, pregătit în cazul extinderii pneumoniei provocate de coronavirus: „S-a îmbunătățit capacitatea de răspuns”

abonare newsletter