Actualitate

Clujul construit altfel: WINGS a început să urce spre cer (P)

Călătorului care sosește în oraș pe calea aerului, aterizând pe Aeroportul Internațional Cluj, sau cumpărătorului aflat la mall-ul Vivo nu poate să-i fi scăpat atenției macheta impozantă a unei clădiri neobișnuite.

Este macheta unei clădiri imaginând o pasăre pregătită să-și ia zborul, surprinsă într-un moment al echilibrului care pregătește desprinderea teluricului spre văzduh.

Este reproducerea la scară a proiectului WINGS (Aripi – în limba engleză), un ansamblu rezidențial inițiat de dezvoltatorul imobiliar clujean Studium Green. Este un proiect care are ambiția să schimbe modul în care arată orașele noastre, respectând în același timp principiul biosustenabilității și a eficienței termice. WINGS este, pe de altă parte, produsul viziunii omului de afaceri Dorin Bob, imobiliarul absolvent de științe agronomice care vrea să demonstreze prin proiectele sale că locuirea umană și verdele vegetal nu sunt absolut deloc incompatibile.


În ce stadiu se mai află proiectul WINGS

Trecând cu mașina pe strada Frunzișului, se poate vedea că ansamblul imobiliar și-a început edificarea spre văzduh. Dezvoltatorul spune că lucrările la WINGS sunt în grafic, astfel că primul corp (cel din partea de nord) a ajuns la etajul al 13-lea, iar cel de-al doilea (corpul sudic), la etajul al cincilea. Nu se preconizează întârzieri, cu atât mai mult cu cât vremea a ținut, în această iarnă, cu constructorul.


De asemenea, cât de curând va începe amenajarea sensului giratoriu de pe strada Frunzișului, prin care se va face accesul spre ansamblul imobiliar. Distanța de la ieșirea din girație și până la Wings va fi – conform măsurătorilor realizate pe teren – de 110 metri, adică o distanță suficient de mare pentru ca locuințele de aici să nu fi expuse zgomotului circulației și, în același timp, acestea să fie suficient de aproape de căile ce comunicație.

Ansamblul se va afla în vecinătatea imediată a mijloacelor de transport în comun, a unităților de învățământ de diferite grade, apoi, la mică distanță de mai multe unități sanitare și spitalicești de renume. Ansamblul rezidențial se află, în același timp, în apropierea centrului orașului, dar și a câtorva centre comerciale. Pe de altă parte, situarea WINGS în vecinătatea pădurii oferă locatarilor o priveliște cu totul deosebită.


Dezvoltatorul afirmă că modul în care sunt edificate apartamentele WINGS contribuie la reducerea amprentei de carbon și, implicit, la realizarea unor locuințe mai puțin poluante, specifice clădirilor verzi.

Primul corp va fi terminat, potrivit graficului, până la finalul anului 2020, iar cel de-al doilea, în cursul anului 2021. Acesta fiind stadiul construcției, dezvoltatorul spune că apartamentele vor fi livrate conform înțelegerilor, apartamentele din primul corp, cel nordic, fiind vândute în proporție de peste 85%. Vânzarea apartamentelor din cel de-al doilea corp va începe cât de curând. 


Astfel că, dacă sunteți în căutarea unei oportunități de investiții pe termen lung, rămâneți pe poziție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter