monitorulcj.ro Menu
Actualitate

200.000 de lei pentru suprailuminarea a 8 noi treceri de pietoni

Încă opt treceri de pietoni nesemaforizate vor fi suprailuminate în perioada următoare, investiție în valoare de 200.014 lei.

Municipalitatea anunță că proiectul de iluminare a trecerilor de pietoni din oraș, câștigător al procesului de bugetare participativă, a ajuns la o nouă etapă. Anul trecut, 113 treceri de pietoni nesemaforizate de pe raza municipiului au fost propuse pentru „suprailuminare”. Dintre acestea, lucrările au fost finalizate în 83 de locații, restul de 30 de sisteme urmând a fi instalate odată cu faza a IV-a a proiectului. Aceasta include și 8 alte treceri de pietoni.

Noile treceri de pietoni incluse în proiectul de suprailuminare sunt localizate astfel:


- str. Cardinal Iuliu Hossu - str. Sindicatelor
- str. Cardinal Iuliu Hossu - str. Nuferilor
- str. Cardinal Iuliu Hossu - str. Mihai Eminescu
- str. Cardinal Iuliu Hossu - str. George Coșbuc
- str. George Coșbuc - str. Deva
- Splaiul Independenței (stație CTP Cluj Arena)
- Splaiul Independeței - Pod Elisabeta
- Splaiul Independeței - în fața Operei Maghiare

"Obiectivul principal al acestui tip de investiții este creșterea siguranței tuturor participanților la trafic - atât pietoni, cât și conducători auto sau bicicliști. De asemenea, sistemul de telegestiune și utilizarea senzorilor contribuie la creșterea siguranței în exploatare și la creșterea eficienței energetice", transmite Primăria.


Mecanismul de suprailuminare funcționează astfel: instalațiile luminoase se află de-o parte și de alta a trecerii și sunt echipate cu tehnologie LED, orientate înspre pietonii aflați pe zebră - pentru obținerea unui contrast pozitiv între fundalul întunecat și pieton.

Valoarea totală a investiției este de 200.014 lei, iar durata de realizare este de 10 săptămâni din momentul începerii lucrărilor.