Actualitate

Clujean “săltat” de poliţişti pentru camătă şi şantaj. VIDEO din timpul percheziţiei

Un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă a fost identificat și reținut 24 de ore, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant organizată de polițiștii din Huedin.

La data de 18 februarie, polițiștii clujeni au reținut un bărbat, de 47 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunilor de şantaj şi camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2019 - ianuarie 2020, cel în cauză ar fi dat unui bărbat de 57 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, în euro și lei.


"Acesta ar fi perceput o dobândă substanțială din suma acordată, iar în urma unui împrumut efectuat în cursul lunii decembrie 2019, pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celui împrumutat un  autoturismul personal, marca BMW. Ulterior, persoana ar fi restituit suma împrumutată, însă bărbatul de 47 de ani, din comuna Aghireșu a refuzat să-i restituie autoturismul, solicitând remiterea sumei de 3.000 euro cu titlu de dobândă și penalități pentru depășirea termenului fixat restituirii sumei împrumutate", spun oamenii legii.

În vederea documentării activitătii infracţionale a bărbatului, în cursul zilei de 18 februarie,  cel în cauză a fost prins în flagrant, imediat după ce a încasat 1600 lei, sumă de bani pusă în prealabil la dispoziția  polițiștilor pentru marcarea bancnotelor cu substanțe specifice, de la bărbatul care a împrumutat banii, cu scopul de a-și diminua datoria și de a reintra în posesia autoturismului lăsat drept garanție.


"Flagrantul a fost realizat în jurul orei 13.40, pe raza comunei Aghireșu, județul Cluj, de către polițiștii însoțiți de procurorul de caz, momentul în care bărbatul de de 47 de ani, din comuna Aghireșu a încasat suma de 1600 lei de la bărbatul de 57 de ani. În urma controlului corporal efectuat bărbatului, suma de bani care a fost anterior marcată, respectiv capcanată a fost găsită asupra acestuia, în buzunarul hainei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri preventive", transmite IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter