Actualitate

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională confirmă procentul de analfabetism funcțional de peste 40%

Departamentul Ministerului Educației avertizează societatea în legătură cu situația gravă a performanțelor școlare ale copiilor: rezultatele obținute de elevii de clasa a II-a la Evaluarea Națională confirmă procentul de analfabetism funcțional de peste 40%.

Conform edupedu.ro, la finalul clasei a II-a, mai puțin de jumătate dintre elevi știu să scrie un text pornind de la câteva întrebări și sub 60% redactează textul scriind corect cuvintele, propozițiile și semnele de punctuație.

Cu toate acestea, Ministerul Educației nu a revenit nici măcar cu un comunicat pentru a explica rezultatele testării anuale, care este un puternic predictor al performanțelor școlare ale elevilor în cauză.


Conform presei, la scris, decalajul rural-urban este de peste 17 puncte procentuale doar la clasa a II-a, iar la matematică, doar 75,06% dintre elevi reușesc să folosească în mod corect numerele în calculele elementare la finalul clasei a II-a. Din acest procent, mai puțin de 69% reușesc să facă adunări-scăderi și doar 65% pot să efectueze înmulțiri și împărțiri la finalul clasei a II-a.

Amintim că elevii de clasa a II-a sunt testați în fiecare an, în luna mai, la Scris în limba și limba maternă, Citit în limba română și în limba maternă, Matematică.


 

abonare newsletter