Actualitate

Tânăra care a murit în urma accidentului din Dej a salvat patru vieţi! Medicii i-au prelevat organele

Tânăra moartă după accidentul produs în 14 februarie în Dej, a salvat patru vieţi după moarte!

Agenţia Naţională pentru Transplant anunţă că au fost prelevaţi rinichii, ficatul şi inima. Astfel, prin moartea ei, Alexandra dă o nouă şansă altor patru persoane.

„În cursul nopţii dintre 17-18 februarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca, viaţa unei tinere de aproape 19 ani s-a stins brusc, în urma unui accident rutier. Însă durerea infinită a părinţilor acestui copil a fost transformată în speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi. Prin decizia acestei familii greu încercate de a fi de acord ca organele fiicei lor să fie prelevate şi donate, alţi 4 bolnavi aflați pe listele de așteptare vor putea spune că s-au născut a doua oară prin transplant de cord, ficat şi rinichi. Totodată, alți pacienți vor duce o viață normală prin transplant de cornee şi ţesuturi osoase”, a transmis Agenția Națională pentru Transplant.


„Au fost prelevați rinichii, cordul și ficatul, care urmează să fie transplantate. Rinichii vor fi transplantați la noi la Cluj, cordul am înțeles că a mers în baza Eurotransplant, iar ficatul a mers la colegii de la București, la Spitalul Fundeni. În momentul de față, sunt în derulare procedurile pentru selecția primitorilor. Din ceea ce știu, a fost chemat și un copil de 11 ani în vederea transplantului, urmează să vedem în funcție de testele care se fac. Vreau să transmit familiei condoleanțele noastre pentru pierderea suferită, să le mulțumim că au avut tăria și că au înțeles că practic prin gestul lor vor reuși să salveze alte vieți”, a declarat medicul Gheorghiță Iacob.

abonare newsletter