Actualitate

Un jandarm clujean, decorat de Armata SUA

Maiorul clujean Cosmin Covaciu a fost decorat recent de Armata Statelor Unite ale Americii.

Maiorul Cosmin Covaciu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj, a fost recompensat recent de Armata SUA cu „Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate.

Distincția i-a fost înmânată în cadrul activității de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019. Cu aceeași ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.


Aflat la cea de-a doua sa misiune internațională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan.

„În calitate de consilier al instructorilor implicați în pregătirea poliției afgane, ofițerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se arată într-un comunicat remis de IJJ Cluj.


Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej. Motto-ul său este „Vorbele bune pot fi scurte si repede rostite, dar ecoul lor este nesfârșit”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter