Actualitate

Dejul se pregătește de autobuzele electrice. Vechea autobază a fost făcută una cu pământul

Demolarea vechii clădiri a fost finalizată, iar în perioada următoare vor fi demarate lucrările de construire a noii autobaze, anunță primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Dejul se pregătește de autobuzele electrice. Vechea autobază a fost făcută una cu pământul Dejul se pregătește de autobuzele electrice. Vechea autobază a fost făcută una cu pământul

Potrivit edilului, în noua autobază se vor amenaja spațiile adecvate pentru stațiile de încărcare pentru primele autobuze electrice care vor ajunge la Dej, în luna mai, și vor fi puse în circulație. În completarea lucrărilor care vizează modernizarea autobazei și achiziționarea de autobuze electrice, în perioada următoare vor demara lucrările de:

– modernizare a străzilor 1 Mai, I.P. Reteganul, Libertății și Bistriței;
– reabilitare a celor trei poduri de pe străzile Libertății și Bistriței;
– construire a zidului de sprijin situat în zona pădurii din fața Gării Dej Călători;
– amenajare de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de 17.000 mp;
– amenajare de piste pentru biciclete pe o lungime de 5km;
– achiziționare de biciclete în sistem bike-sharing și amenajarea stațiilor de biciclete.


Lucrările fac parte din proiectul „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada. 1 Mai (tronson 1 Mai nr. 182 – intersecție strada Ion Pop Reteganul) – strada Ion Pop Reteganul – pod Someș – strada Libertății – strada Bistriței, până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej, inclusiv acces către autobaza Dej și modernizarea autobazei”, finanțaț prin Programul Operațional Regional.

abonare newsletter