Actualitate

Super-drona americană care l-a omorât pe liderul iranian Soleimani e la Câmpia Turzii

Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe liderul iranian Soleimani şi e la Baza aeriană din Câmpia Turzii.

Cea mai de temut dronă din lume este la Cluj, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Modelul MQ-9 Reaper este cel care l-a omorât pe liderul iranian Qasem Soleimani.


MQ-9 Reaper este printre cele mai performante drone din lume și este considerată arma viitorului. Drona nu are nevoie de om care să o opereze și poate fi comandată de la distanță.


În prezent, SUA are peste 200 de astfel de drone.

Drona are un motor de 900 de cai putere, o autonomie de 480 de kilometri și poate fi operată de la 1.900 de kilometri distanță. Greutatea maximă pe care o poate transporta la decolare este de 4.700 de kilograme. Zboară la o altitudine de 15.000 de metri, iar viteza este de 482 km/h.


Rachetele pe care le lansează sunt foarte precise și se ghidează cu ajutorul camerelor care sunt instalate pe ele. Pot „vedea” foarte bine şi noaptea, datorită tehnologiei cu infraroșu şi cu laser.

Drona respectivă va fi prezentată la exerciţiul militar româno-american DACIAN REAPER-20.

Printre alţii, la eveniment vor fi prezenţi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i ambasadorul SUA în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter