Actualitate

Tânăra din Dej, rănită într-un accident, în moartea cerebrală. Dar va salva alte vieți!

Tânăra în vârstă de 18 ani, rănită grav în urma accidentului de pe strada 1 Mai din Dej, din 14 februarie, este în moarte cerebrală.

Fata de numai 18 ani a fost rănită grav vineri seara, după ce mașina în care se afla, ca pasager, s-a izbit de un stâlp. Conform polițiștilor, șoferul în vârstă de 21 de ani nu ar fi adaptat viteza într-o curbă periculoasă la dreapta și a pierdut controlul autovehiculului, informează Dej24.

Tânăra de 18 ani, din Dej, a suferit politraumatisme și a fost transportată de urgență, în stare gravă, la un spital din Cluj-Napoca. În ultimele două zile, pe rețelele de socializare, prietenii ei au anunțat că aceasta are nevoie de sânge.


Din păcate, la trei zile de la producerea teribilului accident, fata a intrat în moarte cerebrală. Conform unor apropiați, familia ei și-ar fi dat acordul ca mai multe organe să fie prelevate de medici, ajutând astfel la salvarea altor vieți.

“S-a confirmat un donator internat la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca. Urmează să constituim echipa care va participa la prelevarea rinichilor, iar mai apoi vom verifica pe listă pacienții care ar putea să fie compatibili, pentru a-i chema la analizele de compatibilitate. În cazul în care vor putea fi prelevați și rinichii, va trebui să așteptăm echipa de medici de la București”, a declarat dr. Iacob Gheorghiță de la Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca.


Citește și: Accident rutier în Dej. O mașină s-a lovit de un stâlp

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter