Actualitate

Biserica Ortodoxă din Transilvania în furtuna anilor 1940-1944

Sub titlul generic „Biserica Ortodoxă din Transilvania în furtuna anilor 1940-1944", Arhiepiscopia Clujului va organiza, joi, 20 februarie 2020, de la ora 19.00, la Muzeul Mitropoliei o seara culturală.

Seara culturală își propune să facă o nouă lectură a evenimentelor dramatice consumate în urma Dictatului de la Viena, de la a cărui punere în aplicare se împlinesc 80 de ani.

Evenimentul îi va aduce împreună pe istoricii clujeni prof. univ. dr. Marcela Sălăgean, conf. univ. dr. Ioan Cârja și dr. Andreea Ineoan Dăncilă care vor discuta despre principalele linii de rezistență românească și despre rolul pe care l-a avut Biserica Ortodoxă, singura instituție spre care s-au îndreptat speranțele de supraviețuire ale românilor rămași în teritoriile cedate.


În cadrul acestei seri va fi lansat și Calendarul Renașterea din anul 2020, care este dedicat acestui important moment istoric, despre care va vorbi Pr. Iustin Tira, vicar eparhial, coordonatorul acestui proiect editorial.

La acest eveniment tânărul pianist Eduard Mihai Tudurache, de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță" din Cluj va susține un recital muzical cu lucrări de Edvard Grieg și Joseph Dichler.


Această seară se va desfășura în prezența IPS Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter