Actualitate

Eveniment caritabil de parenting, destinat taților! „Învață și ajută”

Duminică, 23 februarie, va avea loc Conferința ”Fathers”, un eveniment de parenting și familie, susținut de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Cluj-Napoca „Speranța”. Daniel David, Alexandra Ilieș, Lorand Soares Szasz, Norel Iacob și Ștefan Tomoiagă sunt vorbitorii principali ai Conferinței „Fathers”.

Evenimentul are atât scop educațional, cât și caritabil, Asociația „Există viață după doliu” beneficiind de o donație în urma vânzării biletelor.

Evenimentul se adresează părinților și cuplurilor tinere care își doresc să înțeleagă mai bine rolul tatălui în secolul XXI.


Deoarece societatea actuală, în încercarea de a clarifica rolurile părinților, este marcată de contradicții și instabilități, sub aspect educațional familia românească continuă să se confrunte cu incertitudini și dizarmonii. Poate și pentru că nu s-a reușit identificarea necesităților înainte de conturarea rolului sau poate pentru că s-a trecut pe „pilot automat”, considerându-se că lucrurile merg de la sine iar timpul le rezolvă pe toate. Această conferință își dorește să înceapă să repare nevoia. Să consolideze rolul. Să întărească familia. De ce? Pentru că „Din toate ce sunt, cel mai greu e să fii/ Nu copil de părinți, ci părinte de fii” (Adrian Păunescu, Repetabila povară).

Daniel David, profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică și psihoterapie, va aborda tema „Cum modifică tehnologia comportamentul copiilor noștri”.


Alexandra Ilieș, parenting coach și fondatoarea „Parenting prin iubire”, va vorbi despre „Limite ferme impuse cu blândețe”.

Lorand Soares Szasz, antreprenor, business coach și trainer, va aborda subiectul tatălui în calitate de antreprenor.


Norel Iacob, redactor-șef al revistei Semnele Timpului, va prezenta câteva surprize științifice despre tați.

Ștefan Tomoiagă, formator, consilier, pastor și fost președinte al bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, va aborda tema valorilor transmise de la părinți către copii.


Asociația „Există viață după doliu!” este o comunitate a părinților văduvi din România, comunitate care reunește familiile monoparentale și ajută, anual, părinți și copii de vârste diferite să se adapteze mai ușor la viața fără persoana dragă.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Cluj-Napoca „Speranța” face parte din Conferința Transilvania de Nord. Biserica Adventistă „Speranța” organizează anual evenimente pe teme social-educaționale, prin care contribuie atât la sprijinirea libertății religioase, cât și la ajutarea unor categorii sociale defavorizate, precum și la ridicarea unor semnale de alarmă privind diferite cauze sociale. Numele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea evidentiaza doua credinte fundamentale: astfel „Adventista” reflecta convingerea în revenirea lui Isus Hristos (lat. adventus = venire). „De ziua a saptea” se refera la respectarea zilei a șaptea a săptămânii, sâmbăta, ca zi de odihnă și închinare.


Biletele se gasesc online.

Ultimele Stiri
abonare newsletter