Actualitate

Vrei să vinzi un apartament în Cluj? Va trebuie să aștepți, în medie, trei luni!

Anul trecut a avut loc o ușoară diminuare a perioadei necesare pentru vânzarea unui apartament în Cluj, însă ca tranzacția să aibă loc proprietarul este nevoie să aștepte în medie trei luni.

Potrivit celui mai recent raport de piață publicat de Analize Imobiliare și Imobiliare.ro, în Capitală a fost înregistrată, dintre marile orașe, cea mai scurtă perioadă de vânzare pentru un apartament pe parcursul lui 2019,, respectiv 42 de zile. Bucureștiul poate fi considerat drept cea mai activă piață pe plan național – fapt cât se poate de firesc, de altfel, având în vedere că, pe fondul unei densități demografice crescute, aici există și cea mai mare cerere de locuințe. În clasamentul orașelor în funcție de perioada medie de vânzare, cel mai mare oraș al țării este urmat de Timișoara (52 de zile), Brașov (68 de zile), Constanța (77 de zile), Cluj-Napoca (91 de zile) și, respectiv, Iași (98 de zile).

Interesant de observat este că, în comparație cu anul precedent, trei dintre marile centre regionale analizate au consemnat majorări ale perioadei de vânzare, în vreme ce alte trei au consemnat diminuări. O scădere importantă, de la 50 la 42 de zile, a avut loc, astfel, chiar în București, nivelul actual fiind cel mai scăzut din 2015 încoace, chiar dacă destul de apropiat de cel consemnat în 2016 (44 de zile).


O scădere a perioadei medii de vânzare a mai avut loc, comparativ cu 2018, și în Timișoara: astfel, în orașul de pe Bega un apartament s-a vândut, în medie, în 52 de zile, față de 64 de zile în anul precedent; deși mai scăzută decât în 2018 și 2017, valoarea actuală a acestui indicator este, totuși, mai ridicată decât în 2015 și 2016, când ajungea la 45 și, respectiv, 45,5 zile. O ușoară diminuare a timpului necesar pentru vânzarea unui apartament a avut loc și în Cluj-Napoca, de la 94,5 la 91 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter