Actualitate

Primăria Cluj-Napoca investește 1.3 milioane de euro pentru meseriile viitorului

Primăria Cluj-Napoca a lansat trei licitații prin care vor fi dotate laboratoarele din cadrul proiectul Cluj – Future of Work, finanțat din fonduri europene. Suma totală a contractelor se ridică la 6 milioane de lei (1.3 milioane euro).

Cluj – Future of Work (CFW) este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare-dezvoltare UIA în Cluj-Napoca. Proiectul studiază și testează oportunități pentru oraș în scopul ca acesta să se pregătească pentru provocările de pe piața muncii pe care le va aduce viitorul. Proiectul se concentrează pe probleme culturale și sociale: care sunt locurile de muncă care pot fi dezvoltate în sectoarele culturale și creative, ce se va întâmpla în sectoarele cu risc de automatizare sau în sectoarele care au deja probleme de integrare pe piața muncii.

În cadrul proiectului, Culturepreneurs: explorează modul în care industriile culturale și creative pot fi susținute în viitor prin intermediul tehnologiei și a programelor de accelerare. Munca informală: analizează cine și de ce este exclus acum de pe piața muncii și împreună cu oamenii interesați de subiect din oraș gândește schimbările pentru viitor. Work 4.0: relevă ce tehnologii sunt necesare pentru a sprijini recalificarea profesională și modul în care pot fi capacitate companiile să se angajeze proactiv în recalificarea forței de muncă pentru a se pregăti pentru realitățile viitoarei economii.

Etichete: cluj viitor meserii
Ultimele Stiri
abonare newsletter