Actualitate

Un nou deces în urma gripei. Un clujean a murit

Un bărbat de 84 de ani din județul Cluj a fost doborât de gripă.

Bărbatul de 84 de ani din județul Cluj a fost confirmat cu virusul gripal de tip B, acesta nu a fost vaccinat antigripal. Bărbatul a decedat luni, 17 februarie. 

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 36, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. 


Doctorii recomandă să profităm de ultima tranșă de doze gratuite de vaccin care au ajuns la Direcțiile de Sănătate Publică și pot fi cerute de medicul de familie pentru pacienții săi.

Vaccinul împotriva gripei este deosebit de important pentru persoanele care prezintă un risc crescut de contaminare sau de complicații (pneumonia bacteriana, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, ș.a) precum copii mai mici de 2 ani, adulți cu vârsta de 65 de ani și peste, femeile care sunt însărcinate, încearcă să rămână gravide sau alăptează, persoanele care au cancer sau un sistem imunitar slab, persoanele care locuiesc în casele de îngrijire medicală sau care lucrează într-un cadru medical.

Ultimele Stiri
abonare newsletter