Actualitate

„Performanța” TAROM: cursa Iași-Cluj, anulată!

Începând cu data de 30 martie 2020, SC Transporturile Aeriene Române SA (TAROM) desființează cursa directă Iaşi – Cluj-Napoca.

„Performanța” TAROM. Cursa Iași-Cluj-Napoca, anulată: „Pierderea conexiunii directe ne izolează!” „Performanța” TAROM. Cursa Iași-Cluj-Napoca, anulată: „Pierderea conexiunii directe ne izolează!”

Deputatul liberal Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Iaşi, critică faptul că Aeroportul Internațional Iaşi mai pierde o rută internă, motiv pentru care solicită demiterea „urgentă” a directorului aerogării ieșene, Cătălin Bulgariu.

„Rută internă a fost lansată iniţial în octombrie 2016 de către operatorul Blue Air, acela fiind momentul când se realiza, pentru prima dată pe calea aerului, unirea Moldovei cu alte două regiuni importante: Ardealul şi Banatul, prin Cluj şi Timişoara. În 2018 (n.red. 25 martie), cele două zboruri au fost preluate de TAROM, iar astăzi ambele curse nu mai există. Iaşi-Cluj este al 16-lea zbor pe care Aeroportul Iaşi îl pierde de când este condus de PSD”, afirmă Marius Bodea, fost director al Aeroportului Internaţional Iaşi.


Deputatul liberal condamnă „indolenţa actualei conduceri a aerogării ieşene”, care „nu face nimic pentru a recupera aceste rute”. De asemenea, acesta susține că „este inadmisibil cum PSD îşi bate joc de singurul obiectiv cu adevărat important din Iași”, lansând și o petiție pentru demiterea lui Cătălin Bulgariu.

„Pierderea conexiunii directe cu oraşul Cluj-Napoca, la fel cum s-a întâmplat cu Timişoara, ne izolează şi mai mult de zonele dezvoltate, iar asta se va resimţi în economia locală, pentru că va fi afectat grav mediul de business. Mai mult, dispar oportunităţile de colaborare cu mediul academic şi cel cultural între cele două oraşe conectate. În 2016, când încă eram manager al Aeroportului Iaşi, reuşeam o premieră în ultimii 25 de ani: Iaşiul era conectat direct cu două oraşe importante din vestul ţării, în condiţiile în care singura legătură internă era cu Bucureştiul”, mai spune Bodea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter