Actualitate

Razie a polițiștilor în Cluj-Napoca și Turda. Peste 150 de persoane au fost legitimate

În cursul zilei de joi, polițiștii din Cluj-Napoca și Turda au desfășurat o acțiune de amploare pentru a asigura un climat de ordine.

La  data de 13 februarie.,  în intervalul 12:00 – 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda, împreună cu cei de la Secţia 9 Poliţie Rurală Turda, au desfăşurat o acțiune de amploare pe raza de competență.

Acţiunea a avut ca scop menținerea unui climat de ordine şi siguranță civică, prevenirea comiterii faptelor de natură contravențională și infracțională, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale sau sunt urmărite în temeiul legii.
În cadrul acţiunii au fost legitimate 121 de persoane și au fost controlate 103 autovehicule.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, 36 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere şi 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991R privind  încălcarea a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost  întocmite 15 note de constatare privind aspecte de sustragere de gaze naturale şi energie electrică.  
 

La  data de 13 februarie, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier și cei de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca, Secțiile de Poliție 1, 2, 4, 5 au desfășurat o acțiune concentrată pe raza cartierului Mănăștur, în scopu responsabilizării participanților la trafic, a impunerii unui climat de disciplină rutieră, prevenirii faptelor antisociale.

S-a acționat, cu precădere, pe Calea Florești (Podul N), străzile Primăverii - Izlazului, Câmpului - Frunzișului, în zona intersecției Calea Mănăștur – Câmpului. De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au acționat pe raza localității în zona străzii Cetății.
Abaterile constatate au impus aplicarea a 62 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier și pentru încălcări ale  unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.


În intervalul orar 19.00-21.00, polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune preventivă  în cartierul Mărăști, urmărindu-se astfel reducerea faptelor care contravin normelor de conviețuire socială, ale faptelor aflate sub incidența sferei penale, precum și a faptelor  de natură contravențională.
Activitatea desfășurată pe raza cartierului Mărăști a condus la legitimarea a 35 de persoane, iar în urma abaterilor constatate s-a impus aplicarea a 4 sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale legislației rutiere, dar și pentru nerespectarea normelor din domeniul ordinii și siguranței publice.

În intervalul orar 23:30-01:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secțiile de Poliție 1, 2, 3 și 7, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier și cu polițiști locali, au acționat în următoarele zone: Piața 1848, Piața Abator, Piața 1 Mai, străzile Sobarilor,  Byron, București, Lacu Roșu, Gorunului, Dâmboviței, Aurel Vlaicu, Teodor Mihaly  ș.a

Au fost legitimate 59 de persoane și au fost controlate 25 de autovehicule. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, precum și pentru nerespectarea normelor referitoare la ordinea și liniștea publică, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale. Totodată, a fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.


 

 

Etichete: politie razie
Ultimele Stiri
abonare newsletter