Actualitate

Scandal între viceprimarul Dan Tarcea și locuitorii de pe Stephenson. „Sertarele Primăriei sunt pline de sesizări. Sunt probleme”

Viceprimarul Dan Tarcea a fost luat la rost, în direct la radio de o femeie care locuiește pe strada Stephenson. Tot scandalul a pornit după decizia Primăriei de a cumpăra două apartamente pe această pe care le va transforma în locuințe sociale. Vecinii se tem că municipalitatea va aduce mai mulți romi pe o stradă deja plină cu 150 de romi.

În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare, Primăria va aproba achiziționarea a două apartamente de pe strada Stephenson nr. 13 la prețul de 162.000 de euro, pe care le va transforma în locuințe sociale.

„Văd că pe strada Stephenson, în loc să se rezolve cât de cât problemele și pentru noi locuitorii de pe această stradă pentru care plătim taxe și impozite, am înțeles că ne îngreunați situația. Nu e destul că este o colonie de romi în jur, în jur de 100 de romi, casa vecinului a cumpărat-o Primăria și am înțeles că vor fi aduse încă 6 familii de romi de la Pata Rât. Este peste puterile noastre, suntem aici 5 familii de români care plătim taxe și impozite, este peste puterile noastre să mai trăim pe această stradă. Nu știu cine votează lucrurile acestea, 6 familii de romi în condițiile în care sertarele dumneavoastră sunt pline de sesizări de pe această stradă. Știți bine ce situație este pe această stradă și câte probleme sunt, și de câte ori s-a sunat și câte drumuri la Primărie s-au făcut pentru acești romi. Nu știm ce să mai facem. Am aflat de la doamna Eniko Vincze (n.red. profesor universitar şi activist care se ocupă de integrarea romilor), mi-a confirmat că vor fi aduse 6 familii de romi. Noi nu mai putem locui pe această stradă, avem copii, avem bolnavi, avem bătrâni, nu se mai poate. Ar trebui să faceți un punct al Poliției Locale pe strada Stephenson”, i-a reproșat femeia viceprimarului Dan Tarcea.


Viceprimarul a susținut că deocamdată nu știe cine va ocupa acele apartamente și a recunoscut că persoane de la Pata Rât „pot fi eligibile”.

„Noi cumpărăm locuințe sociale. Beneficiarii locuințelor sociale sunt în urma unui punctaj pe care trebuie să îl îndeplinească. Într-o locuință nu pot fi mai multe familii, este o singură familie. Acolo unde spuneți că sunt peste 100 de romi este o proprietate privată și noi nu avem nicio pârghie să interzicem respectivului vecin să facă flotant și să stabilească câte persoane locuiesc acolo. La nivelul Primăriei Cluj-Napoca sunt undeva la aproximativ 1.200 de apartamente și case cu destinația de locuințe sociale. Vom cumpăra în continuare locuințe sociale, avem alocate 2 milioane de euro. Vecinul dumneavoastră a venit cu o ofertă la Primărie și acesta este motivul pentru care am cumpărat aceste locuințe. Locuințele sociale și cei care beneficiază nu sunt numai romi, sunt și alte persoane cu care viața nu a fost la fel de darnică. Există un punctaj și eu nu pot să spun cine va ocupa acele locuințe, nimeni nu poate. Eu nu știu cine va fi acolo, trebuie să vedem punctajul și în funcție de asta se fac alocările. Probabil că vor fi eligibile și persoane de la Pata Rât, sunt persoane de la Pata Rât care muncesc, își câștigă traiul și sunt persoane absolut oneste”, a spus Dan Tarcea.


De mai mulţi ani, locuitorii de pe George Stephenson, din cartierul Iris, se plâng de scandalurile făcute de cei peste 150 de romi care locuiesc pe strada lor.

CITEȘTE ȘI


162.000 € pentru două apartamente pe strada Stephenson. Primăria mută romii de la Pata Rât pe o stradă unde tot ei fac legea

Ultimele Stiri
abonare newsletter