Actualitate

ISU Cluj a solicitat amplasarea unui semafor în dreptul unității

Reprezentanții ISU cer montarea unui semafor în fața unității, pentru ca echipajele să poată pleca cât mai repede la intervenții

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a solicitat amplasarea unui semafor în dreptul unității de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, care să permită ieșirea mai rapidă a echipajelor de intervenție.

Potrivit reprezentanților instituției, o astfel de investiție este necesară în special la orele de vârf, când drumul se aglomerează excesiv, iar accesul autovehiculelor de pompieri și cele ale SMURD spre un culoar de deplasare continuu devine dificil.


Asta în condițiile în care echipajele au 10-15 intervenții pe zi. Propunerea a fost analizată deja de autoritățile locale, dar se așteaptă încă avizul Poliției Rutiere.

„Am stabilit ca semaforul să fie montat în caz de intervenție, respectiv să fie acționat doar în cazul în care echipajele ies de urgență din curtea instituției. Am discutat acest lucru în comisia de ciculație, dar fără acordul poliției nu se poate face nimic. Eu cred, însă, că se poate rezolva”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.


Detașamentul de Pompieri de pe Bulevardul 21 Decembrie a avut anul trecut cele mai multe intervenții dintre unitățile ISU din județ, aproape 5.500 dintr-un total de peste 17.000, informează un post de radio.

Etichete: semafor isu cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter