Actualitate

Acțiune de amploare a polițiștilor clujeni în weekend la Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Huedin

În perioada 7-9 februarie, a.c., polițiștii județului Cluj au organizat acțiuni preventiv-reactive cu scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiune de amploare a polițiștilor clujeni în weekend la Câmpia Turzii, Dej, Gherla și Huedin, sursă foto: IPJ Cluj Acțiune de amploare a polițiștilor clujeni în weekend la Câmpia Turzii, Dej, Gherla și Huedin, sursă foto: IPJ Cluj

Pe raza localității Câmpia-Turzii și a Drumului Național 15 E60, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia-Turzii, împreună cu cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală au acționat pentru a descuraja și diminua numărul abaterilor privind nerespectarea regimului legal de viteză, a neacordării priorității de trecere pietonilor, precum și a conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a indisciplinei pietonilor.

Potrivit IPJ Cluj, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, 27 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte abateri fiind aplicate cu preponderență pentru încălcarea prevederile legislative privind circulația altor participanți la trafic.


Au fost reținute cinci permise de conducere, unul dintre acestea pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru încălcarea prevederilor privind manevrele de depășire, iar alte trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

7 șoferi au devenit pietoni la Dej

Polițiștii rutieri, de ordine publică și cei ai Secției 5 Poliție Rurală din cadrul Poliției municipiului Dej au acționat în perioada 7-9 februarie pentru combaterea vitezei pe drumurile publice și pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat sub influența băuturilor alcoolice la volanul autovehiculelor.


Pentru abaterile contatate, 77 de participanți la trafic au fost sancționați contravențional, iar șapte conducători auto au devenit pietoni, acestora fiindu-le reţinut permisul în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Zeci de vitezomani la Gherla

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au acționat în perioada 7-9 februarie pe raza municipiului pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto și al celorlalți participanți la trafic, având ca obiectiv diminuarea riscului rutier.


Acțiunile preventiv-reactive ale polițiștilor rutieri și de ordine publică au condus la înregistrarea a 47 de abateri ale normelor legislative prevăzute de OUG 195/2002 R, aparatele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor conducând la depistarea unui număr de 13 conducători auto care au devenit pietoni, prin încălcarea regimul legal de viteză.

Acțiune și la Huedin

În perioada 7-9 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliție Rurală Huedin, au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru creşterea gradului de disciplină în trafic, reducerea riscului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.


În intervalul indicat, aceştia au desfăşurat acţiuni punctuale pe raza oraşului Huedin şi comunelor arondate pentru prevenirea faptelor antisociale şi respectarea normelor de circulaţie de către participanţii la trafic.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 30 de încălcări la regimul rutier, iar acestea au fost sancţionate conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmtriculare.


Zeci de sancțiuni... din nou la Gherla

În perioada 7-9 februarie a.c, poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, creșterea gradului de disciplină rutieră şi combaterea actelor de comerț ilicit. În cadrul acţiunii, poliţiştii au legitimat 98 de persoane şi au verificat 83 de autovehicule.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 31 au fost pentru încălcări la regimul rutier, trei pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi cinci pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute două permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, a fost constată o infracţiune la regimul rutier, conducătorului auto fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter