Actualitate

Accident Horea. Un poliţist a sunat primul la 112 şi a fugit după tânărul care a provocat dezastrul

Un poliţist aflat în timpul liber a avut o contribuție importantă în depistarea celor care au fugit de la locul producerii accidentului de pe strada Horea din Cluj-Napoca.

Agentul de poliție Răzvan Cornea Domuța era în timpul liber, în trafic, în mașină; tocmai ce o luase pe soția sa de la autogară și se îndreptau spre casă. Ambii au fost martorii teribilului accident de pe strada Horea.

“Imediat după impact, colegul nostru a tras repede pe dreapta și a anunțat accidentul, efectuând primul apel la 112, pentru salvarea celor răniți. După o scanare rapidă a locului, i-a identificat pe tinerii din mașina care a pătruns pe contrasens. Erau dezorientați și se aflau în preajma autovehiculului condus regulamentar. La un moment dat, mașina celor doi a luat foc, context în care colegul nostru s-a îndreptat spre propriul autovehicul pentru a-și lua stingătorul și a lichida focul. Acesta a fost momentul în care cei doi au plecat de la fața locului, fugind într-o direcție necunoscută”, se arată pe pagina de Facebook a IPJ Cluj.


Poliţistul a fost încadrat direct în structurile IPJ Cluj în luna ianuarie 2017. Lucrează la Postul de Poliție din Chinteni - ajutor șef de post.

“Imediat după stingerea focului, colegul i-a căutat cu privirea pe cei doi și nu i-a mai văzut. A început să întrebe lumea adunată în ce direcție au plecat și a pornit pe urmele lor. A  ajuns la o bifurcația de drumuri și, cu toate că nu i-a zărit la acel moment, instinctul i-a spus să o ia pe strada Racoviță, stradă pe care i-a și prins.  A alertat echipajele de poliție, iar împreună cu colegii din cadrul Biroului Rutier i-a imobilizat. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că șoferul consumase alcool”, mai spune conducerea IPJ Cluj.


Are 28 de ani și își dorește foarte mult să fie aproape de oameni și să–i ajute de fiecare dată când poate. Tatăl său a fost polițist 23 de ani, iar mama sa, de asemenea, a fost cadru militar. Ei au fost cei care i-au insuflat valorile care au stat la baza formării acestuia. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter