Actualitate

Spațiul de joacă din Florești prinde contur. Parc de 15.000 mp în locul fostului poligon militar

Lucrările de la parcul de agrement și joacă de pe locația fostului poligon de pe strada Tăuțiului, din comuna Florești, „merg strună”, anunță primarul Horia Șulea.

Potrivit edilului – suspendat din toate funcțiile pe care le avea în PNL în urma condamnării la închisoare pentru abuz în funcție – aleile sunt „aproape terminate”, iluminatul este instalat, iar acum se lucrează „din plin” la pavajul zonei de scenă și cea adiacentă, precum și la realizarea minitribunelor.

Suprafața totală a parcului va fi de 15.760 mp, iar suprafața aparatelor de joacă va fi de 965 mp. De asemenea, va exista o suprafață de spații verzi amenajate în cuantum de 5.390 mp. Nu vor fi tăiați sau afectați arborii de dimensiuni mari existenți, promite Horia Șulea.


Parcul „Poligon” va cuprinde cinci ansambluri de joacă mari, balansoare, echipament de joacă de cățărare, leagăne, minitribună, scenă, grup sanitar, foișor, cișmea etc., susține primarul. Lucrările la noul parc din Florești au început la mijlocul lunii septembrie 2019.

Horia Șulea a anunțat, încă din 2017, că dorește să transforme fostul poligon militar din Florești într-un centru cultural, sportiv și de agrement. Investițiile pe imobil sunt împărțite în trei sectoare, dinspre str. Tăuțiului: parc de joacă, Casă de Cultură, respectiv parc sportiv și de agrement.


CITEȘTE ȘI: Primarul din Florești rupe tăcerea privind centrul cultural, sportiv și de agrement, gândit în locul fostului poligon militar

abonare newsletter