Actualitate

Tarcea îi linişteşte pe clujeni după asfaltările din miezul iernii: "Tehnologia ne permite astfel de lucrări"

Dan Tarcea, vice-primarul municipiului Cluj-Napoca, a explicat modul în care s-au făcut anumite lucrări de întreţinere a drumurilor în această iarnă.

Primăria Cluj-Napoca şi-a atras numeroase critici după ce pe internet au apărut în lunile de iarnă mai multe imagini cu muncitori care se ocupă de reparea şi întreţinerea unor sectoare de drum.

"Există o tehnologie care ne permite să turnăm astfaltul la rece. Asfaltul se poate turna şi la temperaturi negative. Nu s-au turnat covoare de asfalt pentru care sunt necesare temperaturii pozitive. Au fost efectuate doar lucrări de reparaţie. Aveam două variante, fie să lăsăm gaura în asfalt şi să îşi rupă clujenii maşinile sau să apelăm la această soluţie. Gândiţi-vă ce s-ar face cei din Siberia unde sunt temperaturi negative mai tot timpul. Există soluţii cu aditivi în care se poate interveni chiar şi pe ploaie sau temperaturi negative. Sigur, nu se pot turna covoare asfaltice, dar pentru lucrări izolate, gropi, se pot face fără problemă. Prefer să astupăm o gaură şi să o reparăm după 5-6 luni decât să o lăsăm acolo până la vară şi să se întâmple vreo nenorocire", a spus Dan Tarcea.


Vice-primarul municipiului Cluj-Napoca a făcut pe această cale şi un apel către toţi locuitorii care pot semnala o groapă sau alte probleme de această natură.

"Să ne comunice atunci când găsesc astfel de situaţii (n.r. gropi), deoarece nu putem să fim pe 1250 de străzi în acelaşi timp. Este un avantaj pentru întreaga comunitate să ne comunice pentru a putea interveni imediat. În anumite cazuri intervenim a doua zi, în timp ce la altele după 2-3 zile în funcţie de disponibilitate", a adăugat Tarcea.


Citeşte şi: La Cluj-Napoca se asfaltează în miezul iernii. Primarul anunţă măsuri dure. VIDEO

Etichete: dan tarcea zapada
abonare newsletter