Actualitate

Expoziție de pictură a tânărului artist Dragoș Bogdan Vieru

Tânărul și nonconformistul artist Dragoș Bogdan Vieru și-a lansat miercuri expoziția „Drumul de cenușă”.

Culorile și formele din tablourile tânărului artist s-au împletit perfect cu încurajările și căldura gazdei sale, Mariana Berinde, care printre citate de Mihai Eminescu și Nichita Stănescu, a remarcat: „Să-l încurajăm; acest tânăr are geniu!”

În continuare, gazda a dat cuvântul uneia dintre reprezentantele noii generații de pictori români, fosta jurnalistă de televiziune și diplomat Ramona Raus. Actualmente lector universitar doctor în cadrul Univeristății de Arte și Design din Cluj, Ramona Raus l-a întâlnit pe mai tânărul expozant in cadrul unei tabere de creație, moment în care, așa cum a menționat, a rămas impresionată de frumoasele lui trăsături sufletești asumându-și să-l încurajeze pentru a urma drumul pe care a pornit. Ramona Raus și-a luat în serios acest rol, de a-i încuraja pe mai tinerii artiști, menționând că dascălilor și părinților le revine dificila sarcină de a-i ajuta pe tineri să-și întărească „rădăcinile, dar și să-și întindă aripile”.


Pentru a nu se dezice de nonconformismul caracteristic, Dragoș Vieru, care locuiește în Spania, a ales sa onoreze virtual lansarea expoziției sale de la Cluj, participând la aceasta prin teleconferință.

La finalul evenimentului, mama expozantului, veșnic tânăra și extravaganta Dariana Groza, i-a urat lui Dragoș să mai arunce un lemn pe foc, pentru a-și putea continua „drumul de cenușă”, iar apoi a oferit un „vino de honor”. S-au degustat vinuri din diverse regiuni ale Spaniei, alături de "„tapas” cu mezeluri spaniole, cașcaval de Mancha și o savuroasă tortilla pregătită chiar de mama expozantului.


Expoziția va fi deschisă între 5 și 19 februarie, la Galeria Mariana Berinde, pe Calea Dorobanților 99-101.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dragoș Bogdan Vieru s-a născut la Hunedoara pe 20 iunie 1993. La 11 ani s-a mutat cu familia în Valencia, Spania, unde locuiește actualmente. În 2017 a locuit 6 luni în Manchester, Anglia.

Desenează și pictează de când a învățat să țină creionul în mână. Desenul și pictura lui ajung pe pânză ca o parte a trăirilor lui interioare, impregnate de locurile și oamenii pe care i-a întâlnit până acum.


Înțelege arta ca un act de creație total, unde desenul, pictura și literatura se împletesc strâns cu emoțiile, având ca rezultat o experiență vizuală proprie.

Îi place să experimenteze, utilizând în lucrările lui mai multe tipuri de tehnici de lucru și de materiale.


Este prima lui expoziție.

Etichete: pictor expozitie
Ultimele Stiri
abonare newsletter