Actualitate

Acesta e Clujul... PLIN de GUNOAIE! 981 de tone de deșeuri abandonate într-un an - FOTO

Într-un an de zile, pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost descoperite aproape 700 de rampe de deșeuri clandestine și peste 981 de tone de deșeuri abandonate.

„Fii bun gospodar, altfel plătești din buzunar! Menținerea curățeniei și respectul față de acest oraș nu sunt negociabile!”, a transmis Dan Tarcea.

689 de rampe clandestine de deşeuri, însumând în total aproximativ 981 tone de deşeuri abandonate au fost depistate în perioada 1.01.2019 - 31.01.2020 a acestui an pe raza municipiului, ca urmare a acțiunilor Poliției locale.

În toate aceste cazuri, pe lângă amenzile aplicate, s-a dispus de fiecare dată igienizarea zonelor afectate, pe cheltuiala persoanelor responsabile.


Reamintesc clujenilor că deșeurile voluminoase, a celor provenite din construcții și a celorlalte categorii de deșeuri pot fi preluate gratuit, indiferent de cantitate, la cele două noi centre de colectare puse la dispoziția cetățenilor de către Primaria Cluj-Napoca.

În total, în această perioadă, pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor poliţiştii locali au întocmit un număr total de 944 procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 968.000 lei.


„Mesajul Primăriei este ferm in privința oricăror fapte contravenţionale. Menținerea curățeniei si respectul față de acest oraș nu sunt negociabile!”.

Cele două noi centre de colectare selectivă se află în cartierul Mănăștur (strada Bucium f.n. - Colina) respectiv în cartierul Mărăști (strada Fabricii f.n., cu acces din strada Septimius Severus).

Orarul de funcționare a punctelor este: ‪luni-vineri între orele 9-17 și sâmbătă între orele 8-14.
Astfel de centre vor fi deschise și în celelalte cartiere ale municipiului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter