Actualitate

Fostul om de încredere al lui Ponta îl laudă pe Boc:„Jumătate din flotă electrică la Cluj. În București rămân cele poluante”

George Manciu, fost membru PRO România, a lăudat noile autobuze din Cluj-Napoca și nu a ezitat să critice conducerea municipalității București pentru problema legată de mijloacele de transport în comun.

Fostul om de încredere al lui Victor Ponta a lăudat inițiativa lui Emil Boc de a reînnoi constant flota de autobuze din oraș și a criticat investițiile făcute de Gabriela Firea în București.

„Emil Boc tocmai a anunțat că, odată cu achiziția noilor troleibuze, jumătate din flota de vehicule destinate transportului public în Cluj-Napoca este electrică, nepoluantă. Tare, nu? Primarul Clujului a înțeles cât de importantă este sănătatea oamenilor și cât de mult contribuie vehiculele clasice la degradarea mediului înconjurător, așa că a căutat în permanență soluții care să fie și eficiente și eco friendly.
În timpul ăsta, în București, „noile” autobuze cumpărate de doamna Firea poluează mai tare decât mașinile pe care le-a interzis în centrul Capitalei. A făcut o achiziție controversată cumpărând autobuze turcești, deși cele Mercedes au avut un preț mai bun, care au început să se cadă pe capete după niciun an de folosință.”, a scris George Manciu pe facebook.


În acest moment, transportul public din Cluj are în dotare 41 de autobuze electrice, dintre care 11 achiziționate prin fonduri elvețiene și 30 prin fonduri europene, acestea din urmă intrând în circulaţie în anul 2019. În prezent municipiul Cluj-Napoca are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană cu autobuze electrice raportate la numărul de locuitori.

Citește și: 25 de troleibuze nou-nouțe au pornit la drum. 50% din flota CTP, nepoluantă. Apar trei trasee!

Ultimele Stiri
abonare newsletter