Actualitate

Clujenii vor vegetație și păsări în Parcul Est. A. Dohotaru: „Există un potențial pentru un spațiu natural superb”

La finalul anului trecut, Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a inițiat o serie de consultări publice a cetățenilor interesați cu privire la proiectul viitorului Parc Est din municipiu.

Arealului sălbatic,o prioritate în proiectul de amenajare a parcului Est. Astfel, ca primă etapă în seria de consultări publice, clujenii au participat la un chestionar electronic intitulat „Cinci întrebări despre parcul Est din Cluj-Napoca”, unde au putut răspunde unor întrebări generale cu privire la felul în care vor să arate Parcul Est.

În jur de 1.300 de clujeni au participat la un sondaj cu privire la acest proiect, iar dorințele acestora au fost făcute publice la dezbaterea organizată marți seara la Centrul de Cultura Urbană.


Clujenii își doresc cel mai mult să aibă spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Aceștia susțin că arealului sălbatic, reprezentat de vegetație și de păsări, trebuie să reprezinte o prioritate în proiectul de amenajare a parcului Est.
 
 Parcul Est, un proiect unic
 
 Arhitectul Kazmer Kovacs a dezvăluit câteva detalii despre viitorul parc.

 „Este un proiect unic în felul lui și încercăm prin tema pe care o compunem să obținem proiecte care să întărească această unicitate, care este dată de amplasarea în oraș și mai ales de prezența acelei mici insule de viață sălbatică. Partea cea mai dificilă aici este nu atât păstrarea vieții naturale, pentru că natura își vede de ea însăși, ci de neinvadarea vieții naturale”, a explicat Arhitectul Kázmér Kovács.
 
De asemenea, deputatul Adrian Dohotaru, coordonator al grupului SOS Parcul Est, a cerut acțiuni de curățare și de asigurare a accesului în zonă încă de acum.
 
„Ce am încercat să facem ca activiști a fost să informăm cetățenii cât și autoritățile, să le arătăm că există un potențial pentru un spațiu natural superb în zona Parcului Est și nu este întâmplător că răspunsurile dinainte arătau aceste elemente naturale”, a spus deputatul Adrian Dohotaru.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter