Actualitate

Veste bună pentru pensionari! Primăria măreşte limita maximă a veniturilor pentru acordarea abonamentelor gratuite

Dan Tarcea anunţat că pensionarii care au pensie de până în 2150 de lei vor primi gratuitate pe toate liniile care aparţin CTP.

Proiectul se află în dezbatere publică până pe 12 februarie după care se va lua o decizie. Vice-primarul a propus un proiect prin care toţi pensionarii care au până în 2150 de lei venit din pensii să primească gratuitate pe toate linii, în timp ce personalele care au trecut de 70 de ani vor avea gratuitate indiferent de venit ca şi până acum

"Odată cu majorarea punctului de pensie trebuie să vedem cum vom creşte şi plafonul pentru care se acordă gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Noi susţinem un proiect prin care toţi cei care au pensie de 2150 de lei să primească gratuitate pe toate liniile şi cred că va trece. Persoanele care au împlinit 70 de ani, indiferent cuantumul pensiei vor avea gratuitate pe toate liniile. Cei care au pensii între 2151 de lei şi 2400 de lei vor beneficia de gratuitate pe o singură linie.", a spus Tarcea.


Până în prezent, pensionarii primeau gratuitate pe toate liniile dacă aveau veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sub 1.700 lei.

Documentele necesare pentru cei care îşi vor face pentru prima dată card CTP gratuit:


1. Buletin/Carte de identitate în original – pentru verificarea datelor și preluare fotografie;
2. Ultimul cupon de pensie în original și o copie – se predă;
3. Cardul de transport – pe el se încarcă abonamentul pentru anul 2020;
4. Numai pentru persoanele care NU au mai avut card – se completează „Cerere Primul Card” – se predă;
5. Numai pentru persoanele care au avut card, dar s-a pierdut/furat/deteriorat – se achită contravaloarea pentru emiterea unui card nou și se completează „Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat” – se predă;
6. Numai pentru pensionari pe caz de boală – decizia medicală în copie – se predă;
7. Numai pentru pensionarii urmași orfani cu vârsta de până la 26 ani (elevi, studenți) – decizia de pensie de urmaș în copie – se predă și carnetul de elev/student vizat pe anul școlar/universitar în curs, în copie – se predă.

 

Etichete: cluj ctp pensionari
abonare newsletter