Actualitate

Șofer de TIR reținut pe Aeroportul Cluj. A furat 7 tone de motorină!

Polițiștii suceveni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 38 de ani bănuit de delapidare și furt.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 27.01.2015 – 03.01.2016, în calitate de angajat al unei firme de transport din Suceava ca şofer de camion, cu atribuţii de gestionare/administrare a unui card de alimentare cu carburanţi în mod repetat, cu intenţie, prin utilizarea fără drept a acestui card a prejudiciat firma de transport cu suma totală de 28.340 lei (circa 6.300 euro) reprezentând contravaloarea fondurilor societăţii existente în contul bancar la care a fost ataşat card-ul, transferate, fără consimţământul titularului de drept al instrumentului de plată, din contul acestui agent economic în conturile agenţilor economici, deţinători ai staţiilor peco, de la care a achiziţionat cantitatea totală de 6.889  litri motorină, pe care Sorin Sănduleac şi-a însuşit-o şi a utilizat-o/traficat-o în interes propriu.

El și-a însușit cantitatea mai sus amintită de motorină, pe care a achiziționat-o de la diverse benzinării din România, Danemarca, Cehia şi Germania și pe care a achitat-o  cu card-ul firmei din Suceava, scrie suceava-smartpress.ro.


După încetarea contractului individual de muncă cu societatea păgubită, fostul angajat nu a predat angajatorului cardul ce i-a fost pus la dispoziţie la angajare şi a continuat să îl folosească, achiziţionând cantitatea totală de  1.951 litri motorină,  ce şi-a însuşit-o, efectuând transferuri din contul societăţii în valoare totală de 7.272 lei.

La începutul anului 2016, după comiterea faptelor, inculpatul a părăsit România stabilindu-se în Marea Britanie, de unde s-a întors la data de 30.01.2020.


Deşi a fost citat în mod repetat, din 2016 și până în prezent Sănduleac nu s-a prezentat la chemarea organelor de cercetare penală, sustrăgându-se urmăririi penale.

După ce, la data de 31.01.2020, s-a sustras mandatului de aducere emis în dosarul penal, în noaptea de 02/03.02.2020, acesta a încercat să părăsească ţara, fiind interceptat pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din  Cluj Napoca, a fost condus la sediul IPJ Suceava şi reţinut pentru 24 de ore.


În cursul zilei de astăzi, Sorin Sănduleac  va fi  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Etichete: motorina furt
Ultimele Stiri
abonare newsletter