Actualitate

PERICOL de inundație la Poiana Horea. Masă de gheață în albia unui râu

În această dimineață a fost primită de către ISU Cluj o informare referitoare la formarea unor zăpoare de gheață, în albia Văii Beliș, pe raza localității Poiana Horea.

Un echipaj de pompieri din cadrul detașamentului Huedin s-a deplasat imediat pentru evaluarea situației din teren și a fost alertată și echipa pirotehnică a ISU Cluj, care are competențe pentru distrugeri de zăpoare cu material explozibil.

În momentul sosirii echipajului de pompieri, barajul format de zăpoare cedase deja, iar masa de gheață s-a scurs în lacul Beliș-Fântânele, astfel încât nu mai exista pericolul de inundare.

Personalul Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei comunei Beliș a specificat faptul că erau periclitate de dimineață mai multe cabane de vacanță, care nu sunt locuite, dar și o locuință a personalului care monitorizează cursul râurilor pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj (Adminitrația Bazinală de Apă Someș-Tisa).

În momentele acestea, la locul indicat a ajuns și echipa pirotehnică a ISU Cluj pentru a evalua situația. Însă, din primele informații, se pare că nu se impune detonarea zăpoarelor.

Mâine va fi întrunită o comisie interinstituțională care va evalua situația pagubelor produse de acumularea de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor.

abonare newsletter